У Кропивницькому жителі ОСББ повстали проти чоловіка, який знищив дерево заради гаража (ВІДЕО)

Перегляди: 2764

У Кропивницькому на території ОСББ «Івушка-2» люди не дали встановити гараж чоловікові, який самовільно знищив здорову шовковицю у дворі.

Як розповіла CBN голова правління ОСББ Оксана Малина, мешканець одного з будинків звернувся із заявою щодо установки металевого гаража, який у випадку ремонту підземних комунікацій зобов’язувався переставити. Заява була без будь-яких уточнень у частині, де чоловік збирається облаштувати конструкцію. Заявникові сказали, що під час засідання правління його прохання розглянуть, визначаться з місцем, і, якщо не буде заперечень, він зможе встановити гараж на прибудинковій території.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згодом чоловік зателефонував, аби поцікавитись, коли вирішиться питання, і зазначив, що йому ніколи чекати. Йому знову відповіли, що результат буде лише після засідання правління.

Після цього одна з мешканок об’єднання повідомила голові ОСББ, що чоловік зрубав здорову шовковицю у дворі.

«Іду туди, він її вже дорубує. Я пояснюю, що так робити не можна, він мовчки продовжує справу, а потім говорить, що шовковиця виросла сама. Але я ж її поливала, вона давала плоди», - розповіла Оксана Малина.

Після цього жінка звернулася до міської спецінспекції та повідомила про порушення. На наступний день на місце події приїхав інспектор для складення відповідного протоколу.

Піднялися у квартиру – чоловіка не було вдома. Зателефонували йому, він сказав, що буде на місці через годину. Через короткий відрізок часу люди повідомили голові ОСББ, що чоловік скинув на дорогу бетонні плити, які лежали на газоні поряд зі зрубаним деревом, і збирається встановлювати металеву конструкцію.

«Я знову ж таки говорю йому, що так не робиться. Якщо шукати якесь місце, то на околиці двору, а не по центру, де проходять комунікації», - додала Оксана Малина.

Після цього мешканці ОСББ викликали поліцію, представників «Кіровоградгазу», написали заяву і дали пояснення. Правоохоронці приїхали дуже швидко, і це теж вплинуло на подальший розвиток подій.

Чоловік деякий час намагався поставити гараж, але люди не дали йому цього зробити. Тоді він знову повернув конструкцію на навантажувач, поклав на місце плити і поставив гараж за межами прибудинкової території на комунальній землі міста.

«Дуже прикро, що деякі люди не усвідомлюють, що в ОСББ всі питання вирішуються колегіально. Або ж на засіданні правління ОСББ, до складу якого входять співвласники, або на загальних зборах прийняттям рішення більшістю голосів», - відзначила голова об’єднання.

https://www.youtube.com/watch?v=wXAN4I6ZQmY&feature=youtu.be

Нагадаємо, у мікрорайоні Кущівка в Кропивницькому знищили 13 здорових дерев.

«Поки ми на вихідних прибрали місто і саджали дерева, на Кущівці вирубували їх. Нібито для подальшого будівництва. Розібратися, хто виділив землю і дав дозвіл на вирубку! І рекомендую звільнити головного інженера КП “Універсал-2005”, який зігнав туди техніку і працював там», – зазначив тоді міський голова Андрій Райкович.