Кузьменко відвідав дитячий будинок, який зі сходу України переселився у Кропивницький (ФОТО)

Перегляди: 1300

Сьогодні, 15 травня, голова ОДА Сергій Кузьменко відвідав у Кропивницькому дитячий будинок сімейного типу, створений на базі родини Іванових.

Очільник області подарував малечі солодощі та фрукти, а також тенісні столи і ракетки, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тетяна та Борис Іванові разом з власним сином виховують шістьох дітей – чотирьох дівчаток і двох хлопчиків від шести до 14 років. Подружжя планує взяти у родину ще трьох.

Дитячий будинок створили рішенням виконкому Кам’янобрідської районної у Луганську ради від 23 квітня 2013 року. Коли там почались військові дії, люди були змушені переїхати в Попасну. Згодом довелося залишити і це місто. Вибратися з Попасної родині з дітьми допомогли волонтери. Вибір Кіровоградської області був випадковим.

«У нас ні житла, ні родичів на території України немає, нам запропонували поїхати на Кіровоградщину, і ми погодилися. Луганська область не так далеко звідси, відмінностей у менталітеті особливого не помічаємо, вже освоїлися», - розповів Борис Іванов.

«Дуже гарна родина, мені подобається, що подружжя зробило все, щоб шістьом діткам було комфортно. Держава, в свою чергу, потурбувалася, щоб у них з’явилося власне житло, в минулому році з дербюджету на цю родину виплатили 1 мільйон 600 тисяч гривень, щоб вони мали свою оселю», - прокоментував Сергій Кузьменко.

У будинок родина переїхала у січні 2018 року з квартири, яку винаймала. Тут уже майже закінчили ремонт, зараз роботи - на завершальній стадії. З бюджету Кропивницького на ці потреби інвестують додаткові кошти.

На присадибній ділянці сім’я вже посадила помідори та огірки, полуницю та багато квітів. Поряд з невеличким городом будують дитячий майданчик.

«Дякуємо нашій країні, області, Кропивницькому за те, що можемо виховувати дітей в гарних умовах під спокійним небом. Діти тут дуже щасливі, вони швидко освоїлись, знайшли друзів», - сказала Тетяна Іванова.