У 2019 році Кіровоградщина отримає 22 мільйони гривень на соціальне житло

Перегляди: 841

Державна субвенція на придбання соціального житла на Кіровоградщині наступного року складе понад 22 мільйони гривень.

Про це журналістам повідомив голова ОДА Сергій Кузьменко сьогодні, 15 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вперше в історії України державний бюджет виділив органам місцевого самоврядування, адже раніше тільки за кошти місцевого самоврядування такі проекти фінансувалися, на Кіровоградську область понад шість мільйонів гривень. У минулому році за ці кошти придбали три будинки та п’ять квартир, в яких наразі проживають родини, що опікуються дітьми», - сказав Сергій Кузьменко.

Ця програма працює по всій області, житло купили в Олександрії, Долинській та Кропивницькому.

«Ми й надалі будемо працювати, щоб уся територія області, кожен район мав можливість, якщо є такі родини, такі дітки, які потребують соціального житла, отримати від держави кошти, аби ми допомогли їм придбати таке житло, - сказав Сергій Кузьменко. - Якщо говорити про 2018 рік, маємо ще більш амбітні плани – у наступному році планується понад 22 мільйони гривень тільки для Кіровоградщини, щоб більше родин, діток мали можливість отримати не тільки соціальне житло, а й житло власне. Тобто квартири чи будинки, які придбають за державні кошти, будуть знаходитись у приватній власності тих діток, кому вони купуються, і, коли діткам буде виповнюватись 18 чи 23 роки, вони будуть забезпечені житлом».

Нагадаємо, сьогодні, 15 травня, голова ОДА Сергій Кузьменко відвідав у Кропивницькому дитячий будинок сімейного типу, створений на базі родини Іванових.