У Кропивницькому 13 будинкам дозволили відключитися від централізованого опалення

Перегляди: 1339

Міжвідомча комісія міськради Кропивницького надала дозвіл на відключення 13 будинків від централізованого опалення.

Про це CBN повідомила прес-служба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час засідання розглянули заяви щодо відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення. Таких заяв мешканці багатоповерхівок подали 949. Їх вивчать балансоутримувачі будинків, після чого інформацію передадуть комісії.

Ще одне питання стосувалось відключення від централізованого опалення окремих будинків, відповідно до Програми оптимізації системи теплопостачання у Кропивницькому на 2017-2018 роки. За інформацією теплогенеруючих підприємств, в обласному центрі нараховується 96 багатоквартирних будинків, де мережа теплопостачання дуже зношена. В таких будинках менше 25% квартир залишилось із централізованим опаленням, тому найоптимальнішим рішенням буде їх від’єднання.

Із 230 таких квартир на сьогодні заяву на відключення подали мешканці 50-ти, а це 13 будинків. Зважаючи на це, міжвідомча комісія вирішила дати дозвіл мешканцям цих квартир, а будинки повністю відключити від централізованого опалення.

Нагадаємо, ДП «Кіровоградтепло» у судовому порядку скасувало рішення міжвідомчої комісії щодо надання дозволів на встановлення автономного опалення.