Чи може в Кропивницькому повторитися трагедія з падінням бетонної плити у Добропіллі

Перегляди: 1445

У міській раді Кропивницького розповіли, наскільки безпечно у багатоквартирних будинках та дворах.

Журналіст CBN поцікавився, хто несе відповідальність за безпечність експлуатації багатоквартирного житлового фонду у Кропивницькому, як часто проводяться відповідні перевірки, та чи можуть батьки бути спокійними, відпускаючи дітей погратися на спортивні і дитячі майданчики у дворах.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Питання по будинках і їх належному утриманню – пряма функція і відповідальність балансоутримувачів, тобто ЖЕО або ОСББ. Ця робота системно ними проводиться, відображається у актах поквартальних щодо стану та безпечності утримання житлових будинків», - розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко.

Щодо перевірки спортивних та дитячих майданчиків – цю роботу провели в осінньо-весняний період, великих нарікань на утримання майданчиків не надходило, там, де були поточні недоліки, їх усунули.

«Але в процесі експлуатації дворового простору і дітьми майданчиків ми не виключаємо можливості, що вони можуть виникати. Порада до мешканців – негайно звертатися в житлово-експлуатаційну організацію, якщо вам відмовляють в наданні допомоги щодо усунення недоліків, телефонуйте на "гарячу лінію" міського голови 15-80», - відзначив чиновник.