Голова Кіровоградської ОДА зустрівся з представниками агрофірми, що потерпає від рейдерів

Перегляди: 1227

Сьогодні, 17 травня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зустрівся з представниками сільськогосподарського виробничого кооперативу «Агрофірма Маріампольська», що знаходиться на території Луганської сільської ради Петрівського району.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зустріч з представниками агрофірми, керівник якої заявив про рейдерське захоплення, планували на завтра. Але активісти з числа працівників СВК прийшли без попередження і влаштували мітинг у будівлі ОДА, вимагаючи від керівництва облдержадміністрації вирішити питання заробітної плати.

«Я здивований, що ви без попередження приходите і, поки я спілкуюся з міністром, шукаєте мене там, де мене немає. В ОДА немає закритих дверей, одне прохання – приходити тоді, коли тут є той, до кого ви прийшли», - прокоментував Сергій Кузьменко.

«Шахрайським способом перереєстровано підприємство. П’ятого квітня ми подали до Мін’юсту клопотання про скасування реєстраційних дій. Антирейдерська комісія довго відтягувала розгляд скарги, поки тут подавалися до технічного суду документи тої сторони, поки не подали документи до Київського окружного суду техпозов, і тут Антирейдерська комісія дає нам відмову», - сказала бухгалтер агрофірми Ольга.

За її словами, сьогодні представники підприємства подали документи до суду. Поки тривають судові тяжби, голова і члени правління подавали до Петрівського районного суду клопотання, щоб зняли арешт на майно і на рахунки. Заявникам відмовили, ухвала оскарженню не підлягає.

Голова ОДА зазначив, що два тижні тому збирав антикорупційне засідання за участі представників поліції і юстиції. Під час засідання Сергій Кузьменко доручив, щоб поліція забезпечила порядок у районі й селищі, а органи юстиції і прокуратури діяли в законодавчому полі і розглянули питання, з яким звернулися представники агрофірми.

Змінити юридично ухвалені документи голова ОДА повноважень не має. Шлях до вирішення ситуації лежить в площині судів та прийняття Міністерством юстиції відповідних рішень.

«Позовна заява була подана набагато пізніше ніж це мало бути, вона була подана в той час, коли рейдери подали позов до суду, який унеможливлює розгляд в Мін’юсті», - додав очільник області.

Керівник обласної юстиції Вадим Гуцул відзначив, що, коли спеціалісти юстиції їздили з роз’ясненнями як запобігти рейдерству територіями, у фірмі повідомили, що відправили бухгалтера, яка нічого не зрозуміла з того, що говорили під час консультації. Коли відбулося саме рейдерство, керівництво СВК не вжило необхідних заходів, які рекомендували в юстиції. Що стосується затягування справи Мін’юстом, фахівці вклалися у місяць, який відведено для цієї роботи. Якби скарга була подана через ГУ юстиції, її б зареєстрували значно раніше, що б пришвидшило розгляд. Крім того, Вадим Гуцул ініціював камеральну перевірку, яка має посприяти позитивній розв’язці цієї справи.

Представник Нацполіції Дем'ян Таршин поінформував, що правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження. Були вжиті заходи щодо збереження від розкрадання майна агрофірми. Зокрема, Нацполіція ініціювала заблокувати рахунки підприємства.

«Зрозуміло, це вам заважає, ви звернулися до нас, щоб ми розблокували рахунки, але ми роз’яснили керівнику, що цим питанням займається суд, який і накладав арешт. Ми тримаємо ситуацію на контролі, в разі потреби туди направлять додаткові сили для забезпечення правопорядку», - повідомив правоохоронець.

Присутні зійшлися на тому, що постраждалі мають діяти у правовій площині, звертатися за консультаціями до фахівців та утриматись від емоцій.

Нагадаємо, юстиція Кіровоградщини отримала повідомлення про рейдерське захоплення агрофірми.

15 травня жителі села Луганка Петрівського району облили зеленкою представників ТОВ «Агрофірма Маріампольська».