У Кропивницькому почали святкувати День вишиванки (ФОТО)

Перегляди: 1685

Сьогодні, 17 травня, з нагоди Дня вишиванки у Кропивницькому на площі біля міської ради стартував концерт місцевих колективів та окремих виконавців.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

По периметру майданчика розгорнувся святковий ярмарок. Тут можна придбати вишиванки, вишиті рушники, сувеніри та багато інших виробів, які пропонують майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

Після концерту розпочнеться акція під назвою «Вінок єдності». Учні загальноосвітніх шкіл міста обиратимуть стрічку, яку вишиватимуть. Кожна стрічка буде відрізнятися унікальним орнаментом, притаманним певному географічному регіону України.

«Акцію "Вінок єдності" третій рік місто оголошує, а учні беруть участь, - прокоментувала начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко. - Вишивали 25-метровий рушник, на якому зобразили Гімн України, в тому році наші дітки вишивали мапу України, в цьому – вінок єдності. Дітки вивчають традиції нашого народу, орнаменти областей України, а потім все це використовується у таких великих акціях, на свята».

Готовий вінок з вишитими стрічками кропивничанам презентують 24 серпня, на День незалежності України.

Фото: Григорій Зуб, CBN