Розіграші, сюрпризи, майстер-класи і танцювальні джеми: як проходитиме День вуличної музики у Кропивницькому

Перегляди: 1227

Завтра, 19 травня, у Кропивницькому проведуть День вуличної музики.

Про це сьогодні, 18 травня, у прес-центрі CBN розповіли організатори - очільниця ГО «Молоді Патріоти» Катерина Колєва та керівник творчої спільноти Crazy People Group Дмитро Таращук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В цьому році свято проходитиме на трьох локаціях. Старт – о 14:00, музика лунатиме до 22:00.

Перша локація – біля краєзнавчого музею. Вона називається «Музейна гостина». Тут виступатимуть представники музичних шкіл, військовий оркестр, вокальна група «Барвінок» та інші учасники заходу.

Інша – ріг вулиць Дворцової та Чорновола, вона має назву «У квадраті муз». Тут встановлять невеличку інсталяцію, яка слугуватиме фотозоною. На локації виступлять дев’ять гуртів. Крім того, майстри Barbershop безкоштовно робитимуть тут чоловічі стрижки.

Ще одна локація – ріг Декабристів і Дворцової біля SHObar. Тут виступатимуть різнопланові гурти.

Також у програмі – різні заходи, розіграші від партнерів, танцювальні джеми, майстер-класи з танців.

До партнерів фестивалю цього року долучились Кіровоградська ОДА та міська рада.

Організатори просять бути активнішими спонсорів та партнерів. Чим більший бюджет заходу, тим грандіознішим буде свято. На цьогорічний День музики витратять 20 тис. грн., у минулому році ця сума була вдвічі менша.

«Свято можна локально розвивати в нашому місті, це треба робити, і є в цьому потенціал для Кропивницького», - зазначив Дмитро Таращук.

«День вуличної музики» започаткований 11 років тому у Вільнюсі (Литва) культовим литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом. За останні роки до цього проекту приєднався добрий десяток країн від Ірландії та Грузії до Нідерландів і Норвегії. Загально прийнято, що День вуличної музики відбувається одночасно у всіх країнах в один і той самий день – це третя субота травня.