Підлітки влаштували в Кропивницькому кальянну під відкритим небом

Перегляди: 1957

Набережна в центрі міста давно є місцем зустрічі молоді, але якщо одні спілкуються, інші курять кальян та випивають.

На цьому акцентував увагу на нараді з керівниками підприємств ЖКГ заступник мера Олександр Мосін сьогодні, 21 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Є молодь, яка нормально сидить, молоді люди дивляться на річку, щось читають, щось роблять. А інші, вибачте, випивають, кидають сміття. Там взагалі ціла кальянна, якщо хто не знає», - зазначив Мосін.

Управлінню доручили офіційно звернутись до поліції щодо контролю за розпиванням в громадських місцях спиртних напоїв.

Згідно зі статтею 15 Закону № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», роздрібна торгівля тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, в тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

З огляду на зазначене суб'єкт господарської діяльності, який надає послуги з куріння кальяну (для приготування якого кальяну використовується (продається) спеціальний тютюн з додаванням ароматизованих сумішей), а також реалізує тютюнові замінники для куріння кальяну, може здійснювати таку діяльність тільки при наявності ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.