У Кропивницькому хочуть розробити єдину схему теплозабезпечення міста

Перегляди: 1283

Найближчими днями, щоб обговорити розробку єдиної теплосхеми, прийняти рішення та запропонувати його підтримати депутатам міськради, разом зберуться науковці, фахівці з теплової енергетики, представники організацій, які відповідають за інженерні комунікації, та експлуатаційних підприємств.

Про це на нараді з керівниками підприємств ЖКГ сьогодні, 21 травня, розповів заступник міського голови Олександр Мосін, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Зрозуміло, що це буде реалізовано не за місяць, не за рік, не за два, але саме розроблення відповідного фахового документу теж займає від восьми до десяти місяців. Потрібно залізти під пічкою, а вилізти у абонента вдома, щоб прорахувати і побачити, що ми маємо на сьогодні», - зазначив Мосін.

Проблема теплозабезпечення, нераціонального використання ресурсів, постійних поривів, розбалансування системи теплових мереж є дуже болючою для Кропивницького вже декілька десятків років. В місті триває підготовка до розроблення комплексної стратегії теплозабезпечення обласного центру.

Минулого тижня міжвідомча комісія міськради Кропивницького надала дозвіл на відключення 13 будинків від централізованого опалення.