У Кропивницькому вкрали три світильники, залишивши вулицю в темряві

Перегляди: 1118

У місті почастішали випадки крадіжки світильників.

Цю проблему сьогодні, 21 травня, на нараді з керівниками підприємств ЖКГ під головуванням заступника мера Олександра Мосіна підняв головний інженер КП «Міськсвітло» Віктор Колесніченко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами працівника підприємства електромереж зовнішнього освітлення, минулого тижня зловмисники на машині серед білого дня заїхали на вулицю Сугокліївську (колишня Кіровоградська) і зняли три натрієві світильники

Про це диспетчеру повідомив абонент.

Крадії заявили, що знімають світильники, щоб через деякий час повісити світлодіодні. Проте, за словами Колесніченка, «Міськсвітло» так не робить. Заміна на світлодіодні світильники відбувається тільки під час капітального ремонту і відразу.

«Заїхала невідома машина, і люди залишилися без світла», - резюмував головний інженер.

Скільки за рік вкрали світильників, Колесніченко розповісти відмовився, проте зазначив, що один світильник коштує зараз 2500 гривень.

У 2017 році Кропивницький став першим містом в Україні і 455 у світі, на території якого запроваджена система «розумного» зовнішнього освітлення OWLET. Першими на систему перевели вулиці Ушакова, Садову, Верхню Пермську та частину Великої Перспективної. Повний перехід на smart-систему займе три роки.

Зараз на вулицях міста працюють понад 9,5 тисячі світлоточок.