Екс-нардепа, якого звинувачують у крадіжці грошей на поставках урану до «СхідГЗК», віддали під суд

Перегляди: 1002

Справу проти колишнього нардепа від «Народного фронту» Миколи Мартиненка, підозрюваного у заволодінні майном «Енергоатома», передали на розгляд суду.

Про це пише у Facebook прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за наслідками досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентаря Мартиненка М. В., Переломи С. В., Журила Р. М., Сорокіна О. Г., Богданця В. І., Василькова В. О.», – йдеться у повідомленні.

Обвинуваченим інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК), легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК), та створення злочинної організації (ч. 1 ст. 255 КК).

20 квітня 2017 року в рамках розслідування епізоду з завдання збитків ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 млн дол. США детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру колишньому народному депутатові, екс-голові комітету В з питань ПЕК Миколі Мартиненку (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 КК України).

У квітні – травні 2017-го повідомлення про підозру також отримали керівники НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та Державний концерн «Ядерне Паливо».

20 грудня 2017 року Мартиненку вручили остаточну підозру.

На початку січня 2018-го стало відомо, що слідство у справі завершене.