У Кропивницькому розгорівся скандал зі спилюванням дерев на пляжі (ВІДЕО)

Перегляди: 1563

У Кропивницькому екоактивісти повстали проти спилювання дерев на Ковалівському пляжі.

Про це йдеться у сюжеті служби телевізійних новин CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Черговий випадок знищення зелених насаджень стався на Ковалівському пляжі в обласному центрі. Вирубку дерев здійснювали комунальники. Сьогодні, 22 травня, активісти на місці події зустрілися з посадовцями, щоб з’ясувати – чому це відбувається.

Як вивозили спиляні зелені дерева з території, кілька днів тому бачив місцевий житель Віталій Береговий. Тоді чоловік поцікавився у працівників, хто вони і чи мають дозвільні документи на такі дії. Відповіді не отримав і викликав поліцію. З’ясувалося, що роботи виконувало комунальне підприємство «Єлизавета».

«Тут росли такі от дерева. На мій погляд – це здорові дерева. Далі - дерево, яке можна було б спиляти, воно може загрожувати життю рибаків. Далі пройти подивитись по парку – багато дерев, які вже впали, сухі лежать, є вже такі, які впали, до речі», - зазначив він.

«У проекті облаштування набережної, в тому числі, - облаштування тут прилеглої до пляжу дитячої зони. Планувалося оцю місцевість розчистити і вивести намул, тому що його раніше не було. Були й інші питання – у нас водопілля йде, крига, ламаються дерева», - заявив начальник управління з НС міськради Сергій Коваленко.

Подробиці - у сюжеті.

https://www.youtube.com/watch?v=UrsYEv7eyj4&feature=youtu.be

Нагадаємо, за словами громадського екологічного інспектора Надії Паливоди, «з 1 квітня по 15 червня, згідно з ЗУ “Про тваринний світ”, в місцях зелених насаджень, в тому числі міських, забороняються будь-які роботи з підвищеним рівнем шуму та неспокою».