У Кропивницькому з другої спроби підвищили тариф на вивезення сміття

Перегляди: 1889

В обласному центрі підняли тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, яке здійснює ТОВ «Екостайл».

Відповідне рішення міськвиконком прийняв сьогодні, 22 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наразі діють тарифи, які встановили ще у 2016 році. У 2017-му коригували лише деякі складові. Нові тарифи в цілому підвищують в межах 25-37% для всіх категорій населення у зв'язку з підвищенням зарплати, збільшенням витрат на запчастини, обслуговування транспорту, паливно-мастильні матеріали», - сказав директор департаменту - начальник управління економіки департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради Андрій Паливода.

Згідно з новими тарифами, за вивіз твердих побутових відходів жителі приватного сектору платитимуть 95,91 гривні за метр кубічний замість 76,65 гривні, а багатоповерхівок - 70,86 замість 55,35.

Зокрема, одна людина, яка проживає у приватному секторі, на місяць платитиме 15,03 гривні, а людина з багатоповерхівки - 11,37. Раніше вони платили 12,01 і 8,87 гривні відповідно.

Бюджетні установи платитимуть 77,64 гривні за метр кубічний, інші споживачі - 89,20 гривні замість 58,29 і 64,98.

«Нові тарифи економічно обґрунтовані. Чинний тариф покриває собівартість наданих послуг лише на 70%. Тепер ми зможемо працювати без проблем», - сказала заступник директора підприємства «Екостайл» Тетяна Мартовіцька.

Нові тарифи набувають чинності через 15 днів після оприлюднення в місцевих газетах.

Нагадаємо, 8 травня виконком не зміг підвищити тарифи на вивезення сміття в Кропивницькому.