На Кіровоградщині легалізували 309 «тіньових» робочих місць

Перегляди: 795

В облдержадміністрації обговорили шляхи боротьби з «тіньовою» зайнятістю.

Про це інформує сайт Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У розширеному засіданні обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення взяв участь голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

Про результати обговорюваного питання на Кіровоградщині розповів голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Він повідомив, що в області постійно проводиться робота з виявлення порушень законодавства про працю та недопущення виплати заробітної плати в «конвертах». З початку 2018 року районні та міські робочі групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежили майже 2 тисячі суб'єктів господарювання, в яких виявили 335 «тіньових» робочих місць. 309 з них легалізували (понад 90%).

«Вважаю, що лише завдяки системній і методичній роботі з недопущення такого негативного явища, як "тіньова" зайнятість, будуть досягнуті певні результати, які сприятимуть збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів», - наголосив голова ОДА.

Нагадаємо, найбільші середні зарплати на Кіровоградщині отримують працівники лісових господарств – 19,3 тисячі гривень. Зарплата у шахтарів становить 14,2 тисячі гривень. В авіаційній галузі працівники отримують 13,8 тисячі, айтішники – 12,5.