На підприємствах Кіровоградщини не поспішають встановлювати системи попередження НС

Перегляди: 945

Згідно з Кодексом цивільного захисту України, всі об'єкти підвищеної небезпеки повинні бути обладнані автоматизованою системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення.

На цьому під час засідання профільної комісії наголосив заступник начальника управління ДСНС із запобігання надзвичайним ситуаціям в області Василь Штогрін, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Штогріна, в області підлягають обладнанню зазначеними системами 214 об'єктів.

Але керівники підприємств не поспішають виконати вимоги законодавств і захистити людей від наслідків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру.

Виконані лише 107 техзавдань та два робочі проекти на облаштування зазначених систем. Причому 11 техзавдань розробили у 2017 році, а в 2018-му за цю роботу ще ніхто не брався.

Наприклад, на підприємствах «Згода» Добровеличківського району, «Відродження» Голованівського, «Позитив-О» Благовіщенського, олександрійському «Партнертрансі» нічого не роблять, аби застрахуватися від виникнення надзвичайних ситуацій.

Ще гірша ситуація склалася з монтажем систем раннього виявлення. У 2017 році їх змонтували та ввели в експлуатацію на трьох АЗС. А цього року монтаж системи провели ще на 28 об’єктах, але в експлуатацію не ввели.

«Таке становище не дозволяє в повному обсязі забезпечити належний стан техногенної та пожежної безпеки на території області», - зазначив Штогрін.