У Кропивницькому дитяча художня школа хоче вчити і дорослих

Перегляди: 2602

Питання зміни назви художньої школи ім. Осмьоркіна розглянула і підтримала постійна комісія міськради Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соцполітики.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами керівника відділ культури і туризму міськради Анни Назарець, зміна назви надасть можливість художній школі брати на навчання підлітків і навіть тих, хто вже отримав загальну освіту.

«Таким чином ми розширюємо повноваження навчального закладу», - зазначила Назарець.

«Якщо провести аналіз назв мистецьких закладів нашого міста, то ми побачимо, що слово "дитяча" прибрали вже досить давно, наприклад, музичні школи. Що таке дитячий вік? Якщо діти в нас з 11 років і можуть продовжувати навчання до 17-18, то їх складно назвати дітьми. Це вже підлітки. Стара назва ставить нас в певні рамки», - розповіла директор школи Анна Тимофієнко.

Крім того, образотворчому мистецтву мають бажання вчитися не тільки діти, а й дорослі.

«Така тенденція в усьому світі. Люди, які здобули професію і хочуть творчо розвиватись, звертаються до спеціалістів. Наша школа має добре ім'я, тому ми вважаємо, чому б не надати шанс таким людям одержати системну художню освіту», - зазначила керівник закладу.

Якщо депутати підтримають рішення, колектив займеться розробкою нової стратегії розвитку школи.