Кропивницькі кіборги розповіли про свій перший бій за Донецький аеропорт

Перегляди: 2018

Вчора, 25 травня, напередодні четвертої річниці, коли бійці 3-го окремого полку спеціального призначення прийняли свій перший бій за Донецький аеропорт, вони пригадували це важливе протистояння, повідомляє кореспондент CBN.

«Перший бій відбувся 26 числа. Це було важко сприйняти, важко усвідомити, що відбувається справжня війна, гинуть наші побратими, на собі відчули цей страшний біль від втрати», - сказав Сергій Францішкевич, заступник командира полку по роботі з особовим складом.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, полк зайшов в аеропорт сьомого квітня 2014 року і до четвертого жовтня 2014 року військовослужбовці обороняли цей стратегічний об’єкт. 26 травня на території летовища було близько 80 осіб, на щастя, вдалося обійтися лише пораненнями, загиблих не було. Пізніше у цьому протистоянні були серйозні втрати, але такі обставини лише привели хлопців в бойову готовність. Кожен усвідомив, що відбувається справжня війна і активізував свій внутрішній ресурс. Яскравим прикладом цьому в історії української держави є те, що наші захисники, не шкодуючи себе, виконують бойові завдання і нині. На меті у військовослужбовців – періодично проводити зібрання до річниці бою і віддавати шану тим людям, які з честю і гідністю виконали свій обов’язок.

Як зізнаються хлопці, вони не боялися смерті, найбільше їх «чіпляли» погрози ворогів помститися військовим, нашкодивши їх рідним. Надзвичайно важко було і відвозити додому тіла побратимів. Не падати духом допомагало дружнє плече та гумор.

«Якось колективно підбадьорювали одне одного і розуміли, що треба виконувати свою задачу. Скласти руки – не приведе ні до чого хорошого, ми розуміли, що треба діяти, от і все», - розповів військовий з позивним «Американець».