Фахівці назвали вартість житла в Кропивницькому: ціни падають

Перегляди: 1280

Член ради громадського об’єднання «Асоціація професійних ріелторів» Наталія Кісельова назвала вартість житла у Кропивницькому.

Про це вона розповіла в інтерв’ю CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Зараз однокімнатну квартиру без ремонту, але в популярному мікрорайоні можна придбати за 11 – 15 тисяч доларів, з ремонтом та автономним опаленням – за 17 – 19, - сказала вона. - Двокімнатна без ремонту – 14 – 18 тисяч доларів у п’ятиповерховому будинку, в дев’ятиповерховому – 16 – 19 тисяч.

Ціни на трикімнатні квартири починаються від 17 тисяч доларів і можуть сягати навіть 40 тисяч (в залежності від стану, району, поверху).

Вартість приватних будинків досить різна. Тут також багато залежить від району, площі, планування, розміру земельної ділянки, внутрішнього стану тощо. Наприклад, частина будинку у загальному дворі може коштувати і 4 – 5 тисяч доларів; є будинки, які вартують кількасот тисяч доларів».

Водночас учасниця цього ж ГО Марина Артеменко зазначила, що ціни трохи знизилися: «У приміських зонах житло можна придбати значно дешевше, що є прийнятним варіантом, наприклад, для молодої сім’ї. Також є тенденція у зниженні цін на житло в нашому місті, так як ринок формує попит і пропозицію. Ціни трохи пішли вниз навіть у порівнянні з минулим роком».