У Гайворонському районі мешканці будинку заявляють про махінації селищної ради із нерухомістю

Перегляди: 1737

Мешканці кооперативного будинку за адресою Сонячна, 18, що у селищі міського типу Завалля Гайворонського району, заявляють про незаконні дії селищної ради щодо нерухомості.

«Наш будинок зводився у 1983 році, - розповіла CBN голова житлово-будівельного кооперативу №4 Оксана Лукановецька. - Він не знаходиться на балансі селищної ради, а перебуває у комунальній власності. Люди, які мають квартиру в будинку, поїхали в Підмосков’я. У квартирі прописана дружина власника. Вже чотири роки вони у Завалля не приїжджали, тим часом їхню квартиру передали іншій особі».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, у Завалля приїхав переселенець з Донбасу, його взяли працювати на місцеву фабрику. Згодом нові жителі почали піднімати питання, щоб їм квартиру надали.

«Йому не кожна подобалась квартира, він зацікавився цією, хоча чоловікові пояснили, що в помешкання є господарі. Потім незрозумілим чином переселенець зробив документи, що господарі квартирі мертві й не мають нащадків», - сказала Оксана Лукановецька.

Ці довідки чоловік нікому не показує. Прийшовши до голови кооперативу, він сказав, що має нове право власності й те, що відповідну довідку видали у селищній раді. Притому вона видана як першому власнику квартири.

Мешканці будинку пішли за поясненнями до селищного голови Валерія Дубінського. Зі слів Оксани Лукановецької, селищний голова сказав, що рада вирішила надати цю квартиру молодому спеціалісту, переселенцю з Донбасу. Це зробили на підставі того, що господарі квартири померли. Квартиру внесли у державний реєстр нерухомого майна.

Понад місяць люди бойкотують нового власника квартири. Сьогодні, 29 травня, приїхали господарі квартири. Разом із ними мешканці знову пішли до селищного голови.

«Він сказав, що у такому разі питання зняте. Нібито вони напишуть, що прийняли таке рішення помилково і повернуть житло у власність попереднім господарям. Також порадив звертатися у суд, і вже на основі рішення суду нам нададуть відповідні документи», - додала Лукановецька.

Колишні господарі квартири написали скаргу в селищну раду про скасування неправомірного рішення. Її зареєстрували. У четвер відбудеться засідання виконкому, де мають розглядати це питання.

Голова кооперативного будинку подала заяву в поліцію. Кумар Іржанов – господар квартири - до правоохоронців звернутися ще не встиг.

Редакція CBN звернулася з проханням прокоментувати цю інформацію до ГУ Нацполіції.