Маленьких близнят, які передчасно народилися у Кропивницькому, відпустили з лікарні додому (ФОТО)

Перегляди: 2509

Близнят Максима й Вадима, які народилися передчасно і довгий час лікувалися у Кропивницькому, на деякий час відпустили додому з медзакладу.

Про це CBN розповіла бабуся близнят Тетяна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нас відпустили додому на місяць, а потім треба знову в лікарню – проходити реабілітацію. Сподіваємося, що все буде добре, але в будь-якому випадку ми їх любимо і щасливі від того, що вони в нас є», - сказала вона.

Діти й досі приймають купу ліків, через що в них болять животики. Однак хлопчики граються, посміхаються і добре реагують на домашню обстановку.

В одного з близнят кістки черепа, які розійшлися через накопичення рідини, починають ставати на місце. В іншої дитини ситуація дещо складніша, оскільки в хлопчика був крововилив.

За прогнозами лікарів, згодом дітки мають наздогнати у розвитку своїх ровесників. Однак їм планують надати статус людей з інвалідністю.

Як повідомлялось, у Кропивницькому новонароджені близнята потребують допомоги небайдужих. Хлопчиків прооперували, їхній стан довгий час був тяжким.