На місці стихійного смітника під Кропивницьким планують встановити сонячні батареї (ФОТО)

Перегляди: 2164

У спільноті «Озеленення Кропивницький» у Facebook з’явилася інформація про те, що біля дачного кооперативу «Дорожник» на території, підпорядкованій Соколівській сільській раді, утворилося стихійне сміттєзвалище.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Звалище в десяти метрах від русла річки Сугоклеї, яка далі тече біля "Горсаду", де купаються та відпочивають містяни, - написала учасниця спільноти Вікторія Кірієнко. - З бюджету виділені кошти на прибирання. Кошти витрачені, а сміття на тому ж місці. А як же Закон "Про відходи"? Яку воду п’ють люди зі своїх свердловин на території дачного кооперативу?».

CBN поцікавився у голови Соколівської сільської ради Інни Завірюхи, чи є у місцевого керівництва план дій стосовно ліквідації смітника та як швидко планують вирішити цю проблему.

«Ми там регулярно прибираємо, а зараз ще й канаву прокопуємо, щоб машини не заїжджали і не висипали туди непотріб, - прокоментувала вона. - Але дачники йдуть і знову кидають туди сміття. Зараз на сесії приймається рішення про виділення цієї ділянки під сонячні батареї. І от, коли люди візьмуть і поставлять огорожу, там вже не буде смітника».

Також Завірюха додала, що рів на цій ділянці копають уже третій рік. Однак дачники постійно засипають його сміттям, тож траншею доводиться розчищати знову і знову.

Сесія, на якій планується розгляд рішення про виділення цієї земельної ділянки, відбудеться завтра, 31 травня.