На Кіровоградщині до відкриття купального сезону готові два пляжі

Перегляди: 1309

На Кіровоградщині до відкриття купального сезону готові олександрійський міський пляж на р. Інгулець в районі парку ім. Т. Шевченка та пляж ОЦС-1, що знаходиться вздовж Кіровоградського шосе.

Про це CBN повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Минулого року на Кіровоградщині на початку сезону купання Держпродспоживслужба підписала паспорти 15 пляжів, наприкінці сезону таких пляжів було 21. В обласному центрі протягом багатьох років немає офіційних пляжів.

Відповідно до змін у законодавстві Держпродспоживслужба вже не підписує паспорти пляжів – усю відповідальність має нести балансоутримувач або власник. Вони повинні забезпечити прибирання пляжу, зеленої зони, роздягалень, дезінфекцію вбиралень, встановити урни для сміття, контейнери для зберігання відходів, фонтанчики з підведенням питної води.

Щорічно на пляж необхідно підсипати чистий пісок або гальку. Не рідше одного разу на тиждень проводити рихлення поверхневого шару піску і видаляти зібрані відходи, після чого вирівнювати його поверхню.

На пляжах повинні бути організовані медичні пункти і рятувальні станції. Об’єкти обслуговування населення, що розташовуються на пляжах, повинні бути забезпечені централізованими системами водозабезпечення і водовідведення.

Повинне бути обстежене дно водойми, щоб люди не травмувалися, скошений очерет на березі, проведені дослідження води з річки чи ставка, піску чи грунту.

Як повідомлялось, в найпопулярніших водоймах Кропивницького купатися не рекомендують.