З Кіровоградщини передали в Білорусь останки загиблого у Другу світову солдата (ФОТО)

Перегляди: 1387

Державна прикордонна служба України передала Державному прикордонному комітету Республіки Білорусь останки уродженця Білорусі.

Церемонія відбулася на території Новоархангельського району сьогодні, 5 червня, повідомили CBN у РДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Білорусь передали останки прикордонника 21 кавалерійського полку Західного прикордонного округу молодшого сержанта Тимофія Морозова, який загинув під час Другої світової війни в липні - серпні 1941 року в районі села Підвисоке Новоархангельського району.

У церемонії взяли участь представник Посольства Республіки Білорусь в Україні Андрій Губкін, керівництво Новоархангельського району, директор департаменту ЖКГ Кіровоградської обласної державної адміністрації Ольга Довжук, прикордонники, духовенство, почесні гості, ветерани АТО та Другої світової війни, діти.

У своїй промові голова Новоархангельської районної державної адміністрації Сергій Васильченко закликав схилити голови перед світлою пам’яттю Тимофія Морозова. «Прикордонники у всі часи були і залишаються елітним армійським підрозділом. І у страшні часи Другої світової війни саме вони прийняли на себе перші удари нацистської армії Німеччини. Пам'ять про тих, хто воював, жива», - зазначив він.