На Кіровоградщині ліквідували два крупні конвертаційні центри

Перегляди: 929

На Кіровоградщині викрили два конвертаційні центри, які функціонували на території кількох областей і надавали послуги підприємствам реального сектора економіки щодо формування незаконного податкового кредиту з ПДВ і переведення безготівкових коштів у готівку.

Про це повiдомила пpeс-служба ДФС, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В обох випадках схема діяла таким чином: підприємства, що реально діяли, перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних організаторам схеми компаній нібито за придбані товари і послуги. У подальшому кошти знімалися готівкою і за вирахуванням певного відсотка від проконвертованої суми передавалися замовникам незаконної послуги.

Обіг коштів одного з конвертаційних центрів склав близько 180 млн грн, іншого - 275 млн грн.

Під час проведення обшуків в офісних приміщеннях, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів вилучили 495 тис. грн готівкою, 44 печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку, мобільні телефони та фінансово-бухгалтерську документацію, що свідчить про протиправну діяльність.

Досудове розслідування триває.