Козачий острів у Кропивницькому став територією природно-заповідного фонду

Перегляди: 1561

Сесія Кіровоградської обласної ради сьогодні, 8 червня, вирішила надати Козачому острову в Кропивницькому статусу території природно-заповідного фонду.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рішенні вказано, що 3,2 га острова тепер належать до природно-заповідного фонду місцевого значення без вилучення земельних ділянок.

Відповідно до чинного екологічного законодавства, щодо територій та об'єктів природно-заповідного фонду встановлюється особливий правовий режим, який повинен забезпечувати їх належну охорону, збереження та подальший розвиток шляхом встановлення низки суворих обмежень та заборон щодо нецільового використання природних ресурсів.

Парк «Козачий острів» є місцем проведення культурних, просвітницьких та спортивних заходи. Наприклад, сьогодні, 8 червня, там стартувала фінальна частина другого квесту серед студентів ДНМУ «Битва націй».

Про те, як команди з Індії, Єгипту, Узбекистану, України та країн Африки продемонстрували свій творчий потенціал, читайте в новинах CBN.