На Кіровоградщині майже тисячу посадовців притягнули до відповідальності через порушення пожежної безпеки

Перегляди: 814

На Кіровоградщині від початку року майже тисячу посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності через порушення пожежної безпеки.

Про це повідомив начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в області Віталій Миронюк сьогодні, 11 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Миронюка, в області перевірили 816 шкіл і дитсадочків та 61 заклад охорони здоров’я. Нині ці установи ще не усунули близько 6 тисяч недоліків.

Серед найпоширеніших порушень – несправні автоматичні системи протипожежного захисту, сигнал від цих систем взагалі не виведений на пульт цілодобового спостереження. Крім того, у майже півтисячі будівель не провели вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій. Ще на шести об’єктах несправні системи внутнішнього протипожежного захисту.

Аналогічні порушення знайшли і в лікувальних закладах.

«Враховуючи такий стан справ, Управління ДСНС України в області, починаючи з 2017 року, підготувало і направило до Кіровоградського окружного суду позовні заяви щодо призупинення експлуатації 28 навчальних та 12 лікувальних закладів. Окрім того, від початку року до адміністративної відповідальності за порушення пожежної безпеки притягнули 997 посадових осіб зазначених установ», – наголосив Віталій Миронюк.

Нагадаємо, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко закликав забезпечити якісну пожежну безпеку в школах та лікувальних закладах області.