У Кіровоградській області біометричні паспорти вже мають понад 76 тисяч людей

Перегляди: 960

Рік тому, 11 червня 2017-го, набрав чинності безвізовий режим між Україною і країнами Європейського союзу.

Як повідомили CBN в Управлінні ДМС України в Кіровоградській області, з 11 червня минулого року за оформленням біометричного паспорту для виїзду за кордон звернулось 76 376 людини, що майже вдвічі перевищує показники позаминулого року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Держприкордонслужбі України зазначають, що за рік перевагами безвізового режиму скористалися понад півмільйона громадян України.

Базова сума необхідних коштів для перебування в країні Шенгенської зони становить, наприклад, у Польщі 300 злотих (2 тис. грн) перебування до трьох днів, 100 польських злотих (800 грн) на день, якщо перебування понад три дні; Німеччині - 45 євро на день (1300 грн); Чехії - 40 євро (1100 грн) на день до 30 днів.

Чинні правила перетину кордону з країнами Шенгенської зони збережуться до 2020 року. Зараз Євросоюз розробляє автоматичну систему контролю для громадян, які будуть в'їжджати за безвізом.

Перед подорожжю потрібно буде зареєструватися у ETIAS, внести свої дані і оплатити €7 (дітям до 18 років і людям, старшим 70 років, - безкоштовно). Схожі системи вже діють в США (ESTA) і Канаді (eTA).