У Кропивницькому «мечем і ручкою» пройдуться по тих, хто не косить траву

Перегляди: 1073

Одним з найактуальніших питань, яке щопонеділка розглядають на нарадах у міського голови Кропивницького та його заступників, є скошування трави.

Воно ж було першим, яке розглянули на нараді з керівниками підприємств ЖКГ під головуванням Віктора Кухаренко сьогодні, 11 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чиновник звернувся у першу чергу до «Благоустрою», аби його співробітники викошували локації на виїзді з міста, паркові зони, вздовж магістральних доріг і прибирали після себе. Це ж стосується територій, закріплених за ЖЕО.

«Спецінспекція отримала доручення пройтись мечем і ручкою», - наголосив Кухаренко.

Згідно з правилами благоустрою міста відповідні підприємства, організації та мешканці повинні косити траву на газонах, якщо її висота перевищує 10 - 12 сантиметрів.

Якщо правила порушують пересічні громадяни, штраф за їх невиконання становить від 340 до 1360 гривень. Для юридичних осіб або фізичних осіб підприємців у такому випадку штраф - від 850 до 1700 гривень.

Щоб підтримувати рівень трави на висоті десяти сантиметрів, її треба підстригати раз на десять днів.