У Кропивницькому лікарі врятували від смерті молоду людину

Перегляди: 2980

Медики врятували життя Владислава Рубана.

Про це CBN повідомили у його сім’ї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Родина Рубан від щирого серця вітає з професійним святом – Днем медпрацівника і висловлює найглибшу подяку за високий професіоналізм, компетентність та людяність колективам хірургічного відділення №2 під керівництвом завідувача відділенням, Заслуженого лікаря України Лаврова Олександра Сергійовича; хірургічного відділення №3 під керівництвом завідувача відділенням Бакуми Віктора Олександровича та відділення інтенсивної терапії (реанімації) під керівництвом завідувача відділенням Фокіної Аліни Олексіївни Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги», - сказано у повідомленні.

Медики боролися за життя Владислава, у якого діагностували панкреонекроз, протягом трьох місяців і перемогли.

Панкреонекроз – ускладнення гострого панкреатиту. Надзвичайно важкий стан, при якому відбувається відмирання частини або всієї підшлункової залози в результаті перетравлювання її ж ферментами, приєднання інфекції, розвиток перитоніту (запалення очеревини) та інших тяжких ускладнень.

У сім’ї Владислава також відзначили: «Родина дуже вдячна також усім небайдужим, хто допоміг у пошуках донорів крові (колектив КІДМУ, працівники правоохоронних органів, студенти міських вишів, редакції газети "Україна - Центр") й особливо невідомим донорам, яких важко перерахувати і які щиро й безкоштовно відгукнулись на прохання сім’ї.

Окрема дяка колективам студентів та викладачів Донецького медичного університету та МАУПу за фінансову й донорську підтримку. Також ми дуже вдячні друзям сім’ї, друзям Владислава й усім його колегам як минулим, так і сучасним за ту допомогу, яку вони йому надали».