У міській лікарні Олександрії виявили порушень на понад 800 тисяч гривень

Перегляди: 1186

У міській лікарні №1 Олександрії під час проведення ревізії за період з січня 2015 року по грудень 2017 року фахівці  виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 822,1 тисяч гривень.

Про це повідомляє CBN з посиланням на прес-службу Управління Східного офісу Держаудитслужби в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це втрати та недоотримання коштів на суму 206 тисяч гривень через надання лікарнею платних послуг із проходження первинних та періодичних медичних оглядів за заниженою вартістю. Тобто застосовувалися розрахунки вартості медичних оглядів, обчислені за витратами на 2014 рік та значно нижчими за їх фактичну вартість.

Медзаклад лікував громадян, які проживають в інших адміністративно-територіальних населених пунктах, та витрати не відшкодувалися іншими міськими та селищними бюджетами. Це призвело до покриття витрат сторонніх юридичних осіб на загальну суму 532,8 тисяч гривень.

Крім того, установлені незаконні витрати на оплату праці та внаслідок завищення вартості виконаних робіт на загальну суму 55,2 тисяч гривень, а також нестачу товарно-матеріальних цінностей на суму 28,1 тисяч гривень.

Про результати ревізії поінформували прокуратуру Кіровоградської області.