У спецінспекції розповіли, які правила благоустрою найчастіше порушують у Кропивницькому

Перегляди: 915

У Кропивницькому порушують багато правил благоустрою, проте особливо не люблять в місті вимогу про заборону торгівлі у невстановлених місцях і без відповідних дозвільних документів.

Про це розповів заступник начальника спецінспекції Олександр Брюховецький під час апаратної наради міського голови з керівниками виконавчих органів міськради, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Взимку місто перетворюється на ковзанку через несвоєчасне очищення прилеглих до підприємств, установ та організацій територій від снігу та льоду, непосипання протиожеледним матеріалом.

В багатьох місцях загального користування Кропивницький захаращений різними конструкціями, механізмами або будівельним сміттям.

Вже багато років спецінспекція бореться з незаконним розміщенням рекламної продукції та з неналежним санітарно-технічним станом зовнішньої реклами.

Наприклад, на початку травня інспекція попрацювала над звільненням тротуарів, газонів, турнікетів, дерев, опор від різноманітних рекламних табличок, що були розміщені без дозволу, неестетичних афіш та банерів. Аби вивезти непотріб, знадобилися вантажний автомобіль і два трактори.

За словами Брюховецького, не тільки місто втрачає свою привабливість, а й люди відчувають незручності через несвоєчасне відновлення елементів благоустрою після проведення планових або аварійних земляних робіт.

В обласному центрі продовжують здавати на металобрухт кришки люків. Так, з початку року інспектори виявили відсутність 21 кришки на люках інженерних мережах міста. Дехто з мешканців вважає за непотрібне погоджувати будівництво.

Крім того, містяни вперто порушують заборону спалювати сміття і, навпаки, виконувати вимогу своєчасного покосу трави та бур’янів.

Нагадаємо, згідно з правилами благоустрою міста, відповідні підприємства, організації та мешканці повинні косити траву на газонах, якщо її висота перевищує 10 – 12 сантиметрів.

Якщо правила порушують пересічні громадяни, штраф за їх невиконання становить від 340 до 1360 гривень. Для юридичних осіб або фізичних осіб підприємців у такому випадку штраф – від 850 до 1700 гривень.