Юрій Ілючек отримав «Степового орла» (ФОТО)

Перегляди: 1964

Спортивний оглядач, коментатор, позаштатний автор кількох видань Юрій Ілючек отримав сьогодні, 12 червня, статуетку «Степовий орел» як кращий журналіст Кіровоградської області.

Рішення про присудження Юрію обласної журналістської премії у 2018 році ухвалила комісія облради 18 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обласна журналістська премія заснована 2003 року і є щорічною відзнакою, якою нагороджуються журналісти та фотожурналісти регіону за публікації, фотографії, теле- та радіопередачі, які відзначаються високими професіоналізмом та рівнем суспільного значення.

Юрій Ілючек займається спортивною журналістикою близько 30 років. У різні часи він був дописувачем «України-Центр», «Спортревю», сайту «Обозреватель», видання «Правда тут» та інших ЗМІ Кропивницького. Працював також на телебаченні.

Його визнали найкращим спортивним журналістом країни у 2007 році за версією Національного олімпійського комітету України, Юрій має відзнаки Асоціації спортивних журналістів України, очолює обласну організацію АСЖУ.

Працював на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро та Пхьончхані, а також на інших міжнародних змаганнях.

Газета «Спортревю New», яку редагував Юлій Ілючек, тричі поспіль визнавалася найкращою спортивною газетою країни за версією НОК України. Але на минулому тижні єдина спортивна газета Кіровоградщини призупинила свою діяльність.