У Світловодську пічники наражають на небезпеку жителів багатоповерхівок

Перегляди: 1364

У Світловодську перевіркою, прочищенням та ремонтом вентиляційних каналів займаються комунальні підприємства, які не мають для цього відповідного допуску.

Про це сьогодні, 13 червня, йшла мова на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення за участі першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Порушниками назвали підприємства «Житлосвіт - 2012», «Ярк Комфорт» і «Житлосервіс - 2012».

Відповідно до постанови кабміну, таку перевірку можна виконувати на підставі декларації про відповідність матеріально-технічної бази умовам законодавства з охорони праці. Та у підприємств декларацій на виконання робіт підвищеної небезпеки немає. При цьому працівники виписують акти на подібну перевірку і передають до Світловодського газоуправління.

Тому невідомо, хто і як прочищає і ремонтує вентиляцію у домах. В якому стані знаходяться димові та вентиляційні канали багатоповерхівок, теж не відомо.

Фахівці з охорони праці заявляють, що пічники наражають на небезпеку себе і жителів багатоповерхівок, яких у Світловодську 206.

Управління держпраці в області буде звертатись з цього приводу до правоохоронних органів.