Майбутні олімпійці з Кіровоградщини змушені на змаганнях самі платити за проживання

Перегляди: 2181

Легкоатлети з Кіровоградщини змушені платити за проживання, бо гроші виділяють лише на проїзд та харчування.

Як повідомив СВN cтарший тренер збірної Кіровоградської області з легкої атлетики Володимир Абраменко, на майбутньому юнацькому чемпіонаті України в Луцьку, де проходитиме передостанній етап відбору на юнацькі Олімпійські ігри в Буенос-Айресі, спортсменам та тренерам з Кіровоградщини запропонували вирішувати проблему розміщення за власні кошти. Делегації виділили гроші лише на проїзд та харчування.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

А на майбутні змагання, які пройдуть наприкінці червня в Кропивницькому – чемпіонат України серед юніорів та командний чемпіонат країни серед дорослих - лімітів фінансування для підготовки збірників зовсім не залишилося.

Ситуацію прокоментувала заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Уляна Соколенко: «З приводу фінансування змагань у Кропивницькому я не можу ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію. Адже спортсмени можуть отримати або можливість провести навчально-тренувальний збір, або кошти на харчування. Ну й оскільки атлети готуються до змагань у відповідних спортивних закладах, де розподіл ресурсів відбувається за своїм планом, то я не маю інформації, як використовуються ці кошти.

Що ж стосується стартів у Луцьку, то на ці змагання кошти виділені, й тут уже вирішують самі тренери, як ці гроші використовувати. Ми не можемо наполягати, що і як витрачати. Усе залежить від кількості членів команди, яку ми дійсно не можемо профінансувати в повному обсязі. Але, якщо б ставка була зроблена на окремих лідерів, тоді б грошей вистачило. Ми працюємо з тренерами таким чином, що доводимо до них суму, а вони вже визначають, що і як. Можна ж повезти 50 чоловік, а можна обмежитися п’ятьма найкращими».