В Олександрії підвищили тариф на тепло

Перегляди: 2086

Сьогодні, 14 червня, в Олександрії підвищили тарифи на послуги централізованого теплопостачання, які надає КП «Теплокомуненерго».

Відповідне рішення ухвалив виконком, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для жителів будинків із загальнобудинковими лічильниками тепла тариф складатиме 1453,80 грн за 1 Гкал; для абонентів без будинкових лічильників – 38,31 грн за кв. м.

Для бюджетних установ тариф на опалення з використанням газу становитиме 2008,67 грн за 1 Гкал; з використанням котелень на нетрадиційних джерелах енергії – 1807,80 грн за 1 Гкал.

Для небюджетних установ тариф складатиме 2009,95 грн за 1 Гкал.

У порівнянні з містами Кіровоградської області, в Олександрії вартість тепла залишається нижчою. Як приклад, у Кропивницькому ціна на тепло для населення становить 40,89 грн за кв. м, в Олександрії – 38,31 грн.

Під час обговорення даного питання перший заступник міського голови Людмили Давиденко зазначила, що від суми витрат на утримання бюджетної сфери оплата за тепло складає лише 6-9%, завдяки врегульованій ціновій політиці КП «Теплокомуненерго» та заходам з енергозбереження. У порівнянні з 2009 роком, незважаючи на неодноразові підвищення вартості енергоносіїв, суми оплати за тепло по бюджетній сфері значно не змінилися.

Тарифи набудуть чинності: для організацій – з моменту публікації; для населення – через 15 днів після публікації.