Набережну в Кропивницькому можуть почати реконструювати вже наступного року

Перегляди: 974

Робоча група з реконструкції набережної так і не змогла погодити концепцію проектування об'єкту на виїзному засіданні сьогодні, 15 червня, передає кореспондент CBN.

Передбачається, що реконструкція від вулиці Михайлівської до Київської на стадії ТЕО буде здійснюватися в дві черги. Перша - саме техніко-економічне обґрунтування усього проекту, друга - проектні роботи на конкретному відрізку між вулицями Михайлівською та Острівською.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Робочій групі запропонували обрати головним проектувальником розробника технічного обґрунтування проекту Володимира Рака.

Він зазначив, що субпідрядників буде мінімум п'ять і попросив членів робочої групи не тягнути з рішенням. На його думку, треба щоб аерозйомка, геолого-геодезійна розвідка, ТЕО, експертиза, вирішення екологічних питань, погодження з замовником, проектування тривали паралельно. Інакше процес триватиме два роки.

«Наша мета - весною наступного року вже почати будівництво», - зазначив Володимир Рак.

У проект реконструкції набережної Інгула внесли кілька ідей молодих архітекторів - переможців відповідного конкурсу, який відбувся в Кропивницькому.