Реконструкції набережної Інгулу в Кропивницькому може завадити земельне питання

Перегляди: 1230

Реконструкції набережної Інгулу в обласному центрі може стати на заваді земля, що перебуває у приватній власності.

Про це йшла мова на засіданні відповідної робочої групи сьогодні, 15 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Після погодження робочою групою прийняття технічного завдання, розробки техніко-економічного обґрунтування постане питання земельних ділянок, які знаходяться в санітарній зоні річки і які у свій час депутати дозволили віддати чи в оренду, чи в довічне користування, а також питання самовільної забудови.

За словами народного депутата Костянтина Яриніча, з державного бюджету Кропивницький може отримати 25 мільйонів гривень, якщо найближчим часом надасть план реконструкції.

«Ми зараз розплануємо, а там приватна територія, що будемо робити?» - запитав нардеп.

Він зазначив, що це компетенція міської влади, але досі до цього питання ніхто не підійшов.

«Хто ця людина, яка приймає рішення? Хто буде розмовляти з власниками, які на сьогоднішній день використовують чи не використовують ці земельні ділянки?» - зазначив Яриніч.

Нардеп вважає, що такий стан свідчить про незацікавленість міської влади.

На думку члена робочої групи Юрія Деркаченка, найбільш оптимальним було б рішення місцевої влади про скасування чи визнання недійсними дозволів на отримання цієї землі.

«Або суд, або ж громадяни добровільно погодяться повернути ділянки», - роз'яснив Деркаченко та нагадав, що на останній сесії депутати прийняли рішення про обмеження видачі дозвільних документів.

За його словами, правоохоронні органи повинні з'ясувати, коли, чому і на яких підставах видавалися земельні ділянки в рекреаційній зоні.

«Депутати погоджували рішення колегіально, але ж потім їх підписував міський голова, його заступники. Він же міг накласти вето. Тобто при бажанні відповідальних знайти можна», - зазначив юрист.

Нагадаємо, робоча група з реконструкції набережної так і не змогла погодити концепцію проектування об’єкту на виїзному засіданні сьогодні, 15 червня.