У Кропивницькому з'явиться науковий ліцей

Перегляди: 3305

У Кропивницькому створюється потужний заклад, який працюватиме у форматі, передбаченому новою українською школою.

Таким був головний меседж, який озвучила на зустрічі з вчителями та батьками НВО «Багатопрофільний ліцей - фізико-математична школа - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №18» керівник управління освіти міста Лариса Костенко сьогодні, 18 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про реорганізацію шляхом приєднання 18-ї школи до педагогічного ліцею.

«Згідно з законодавством, ліцеєм може стати лише той заклад, який матиме на потоці чотири десяті класи. Таким чином, у місті розпочато роботу з об'єднання закладів, щоб створити мережі, які надаватимуть можливість учням навчатися в десятому класі», - зазначила Костенко.

За її словами, реорганізація відбувається шляхом об'єднання, і всі працівники залишаються на своїх робочих місцях. Навіть без написання заяв за звільнення і прийняття на роботу - в трудовій книжці буде змінена назва навчального закладу.

Як наголосила директор ліцею Наталія Чередніченко, об'єднання відкриває перед учнями можливість вибирати своє майбутнє не за двома напрямками, які пропонувала школа, а ще за сімома, які надає ліцей.

З 1 вересня в Кропивницькому працюватиме об'єднаний заклад: НВО №18 - педагогічний ліцей. В управлінні сподіваються, що заклад називатиметься науковим.

Роком раніше оптимізацію пройшли 13 школа та «Мрія».

Нагадаємо, нова українська школа передбачає три рівні навчання: початкову школу (1-4 класи), гімназію (5-9 класи) та ліцей (10-11 класи).