Через нітрати воду з-під крану не можна вживати в 10 районах Кіровоградщини (ІНФОГРАФІКА)

Перегляди: 3271

У Вільшанському районі вода з-під крану перевищує норму за вмістом нітратів у сім разів.

Такі дані моніторингу якості води в районах області на вміст нітратів, сухого залишку та загнальної жорсткості надав обласний лабораторний центр, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив заступник директора Центру Володимир Вечеровський сьогодні, 19 червня, під час круглого столу з питання забезпечення населення якісною питною водою під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, перевищення за всіма показниками спостерігається у Знам'янському, Олександрійському, Петрівському та Новоукраїнському районах.

Загалом проби водопровідної води, взяті протягом минулого року, засвідчили, що за вмістом нітратів воду не можна вживати у Благовіщенському, Вільшанському, Гайворонському, Голованівському, Добровеличківському, Знам'янському, Новомиргородському, Новоукраїнському, Олександрійському та Петрівському районах.

Що ж до криниць, то перевищення вмісту за трьома показниками спостерігається у дев'яти районах області та Кропивницькому. Наприклад, у вісім разів більше норми нітратів у колодязях Вільшанського та Новоархангельського районів. В Олександрійському районі зашкалюють показники сухогого залишку, а у Долинському, Новгородківському та Устинівському перевищені показники загальної жорсткості води.

За словами фахівців, нітрати не прибираються з води жодним способом. Таку воду можна використовувати лише для технічних потреб.