Кіровоградщина займає 12 місто в Україні за темпами змін  фінансування в рамках медреформи

Перегляди: 1019

23 з 27 центрів первинної медико-санітарної допомоги області перетворилися з комунальних закладів на некомерційні підприємства.

На цьому на координаційній нараді щодо реалізації медичної реформи на Кіровоградщині наголосив керівник департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко сьогодні, 20 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тих, хто перетворився на неприбуткові заклади, чекає друге вікно можливості змінити з 1 жовтня систему фінансування, підписавши договори з Національною службою здоров'я.

Тоді за кожного пацієнта у віці 18 - 39 років НСЗУ платитиме базовий тариф у 370 гривень, а за дітей та літніх людей більше, згідно з коефіцієнтом.

Для цього треба виконати декілька умов: стати некомерційними комунальним підприємством, зареєструватися в системі еНealth (що вже зробили усі центри області), мати необхідне стандартне медичне та ІТ-оснащення і лікарів, що підписали декларації з пацієнтами.

Нагадаємо, 240 тисяч мешканців Кіровоградської області обрали собі лікарів і підписали з ними декларації.