На Набережній у Кропивницькому планують створити кілька зон для відпочинку і спорту

Перегляди: 1123

Сьогодні, 20 червня, відбулося чергове засідання робочої групи з вивчення питання щодо комплексної реконструкції набережної річки Інгул на відрізку від вул. Михайлівської до вул. Київської в Кропивницькому.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На минулому засіданні члени робочої групи отримали технічне завдання на проектування об'єкту, аби детально вивчити його та за потреби внести корективи.

Серед інших завдань проект передбачає зонування.

Відрізок Набережної з прилеглою територією з правого боку Інгулу в межах вулиць Михайлівської, Верхньої Пермської та Великої Перспективної, будівель та споруд - спортивний сад міського значення.

Ділянка в межах лівого берегу, яка пролягає вулицями Пашутінською, Михайлівською, Смоленчука та обмежена приватною забудовою, - бульвар сімейного відпочинку.

Також планується виокремити зону активного відпочинку молоді міського значення «Фестивальний бульвар», видовий майданчик «Соборний бульвар», дитячий сквер міського значення «Казковий острів», музей під відкритим небом «Скансен», парк районного значення, пляжну зону з водними атракціонами та спортивний комплекс фізкультурних майданчиків, передбачити елінги для гребних видів спорту.

14 членів групи підтримали технічне завдання, на підставі якого розроблять проект реконструкції, а в подальшому укладуть угоду щодо його реалізації.