У Кропивницькому презентували виставку «Відбитки часопростору» Андрія Надєждіна (ФОТО)

Перегляди: 1386

У художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна відкрилася персональна виставка творів Заслуженого художника України Андрія Надєждіна «Відбитки часопростору», присвячена 55-річчю від дня його народження.

Про це інформує прес-служба міськради Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В експозиції виставки «Відбитки часопростору» представлені понад 50 творів періоду 1980 - 2018 років з художніх серій «Метаморфози сучасності», «Карнавали життя», «Птахи», «З життя ангелів», «Янголів кулі не минають», а також натурні зарисовки з серій «Канів», «Седнів», «Крим», «На Азові», «Хорватська подорож», «Моє місто».

Андрій Надєждін народився 19 червня 1963 року в Запоріжжі. Закінчив Дніпропетровське державне художнє училище ім. Вучетича. Член Національної Спілки художників України (1990). Лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінаціях «Новітні спрямування» (2008) і «Мистецтвознавство та історія мистецтв» (2010).

У 2009 році був представлений на Міській Дошці пошани в номінації «Кращий діяч мистецтв».

У 2013 році удостоєний почесного звання «Заслужений художник України».