Кіровоградський окружний адмінсуд закрив сільський клуб через порушення пожежної безпеки

Перегляди: 1528

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулося до суду з позовом до Петрокорбівської сільської ради.

Відповідне рішення суду опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У жовтні 2017 року під час перевірки стану дотримання протипожежної безпеки встановили, що Петрокорбівський сільський будинок культури не відповідає вимогам. При його експлуатації існує загроза життю та здоров'ю людей.

Порушення такі: не захищені від вогню дерев’яні конструкції, приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації, в будівлі не проведено перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання, будівля не захищена від попадань блискавки, відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки тощо.

Приписи з вимогами довести стан протипожежного захисту до вимог законів Петрокорбівська сільська рада отримувала з 2008 року, але не вживала жодних заходів.

Після проведення перевірки та під час судового розгляду справи відповідач частково усунув виявлені порушення, зокрема завідувач клубу пройшов інструктаж з пожежної безпеки. Але цього виявилось недостатньо - суд заборонив використання будівлі до повного усунення порушень.