На Кіровоградщині діти хворіють на кишкову інфекцію через недбалість працівників дитсадків

Перегляди: 1054

З початку року в Кіровоградській області сталися три спалахи гострої кишкової інфекції.

За даними обласного управління Держпродспоживслужби, два випадки зафіксували в Кропивницькому, ще один - у Бобринці, інформує кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила на сьогоднішньому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко, від ротавірусної інфекції постраждали 18 дітей віком до п'яти років.

Минулого року спалахи гострої кишкової інфекції реєстрували у Долинському та Добровеличквіському районах, у 2016-му - сім спалахів, з яких два - в навчальних закладах.

«Як бачимо, ситуація в області досить серйозна, оскільки страждають саме діти», - наголосила Черненко.

Фахівці Держпродспоживслужби визначають такі причини виникнення захворювань: порушення дезінфекційного режиму та відсутність відповідних засобів, недотримання правил особистої гігієни дітьми і працівниками закладів, правил миття посуду та іграшок, допуск хворих дітей до занять у групах.

З початку року в Україні зареєстрували 78 спалахів гострої кишкової інфекції, через які постраждали понад 700 людей. Більше 60 відсотків хворих - діти.