На Кіровоградщину час викликати Гамельнского Дударика-щуролова

Перегляди: 1320

У Кіровоградській області налічуються понад 13 тисяч епідзначущих об'єктів, та лише на 932 проводяться дератизаційні роботи.

На цьому від час сьогоднішнього засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наголосив керівник обласного лабораторного центру МОЗУ Іван Касьяненко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

А це лише 6,5% від зазначених об'єктів.

Наприклад, у Новгородківському та Компаніївському районах не обробляється жоден з об'єктів харчування. Подібна ситуація з дитячими закладами в Олександрівському, Світловодському, Петрівському, Голованівському та Вільшанському районах.

Санітарно-гігієнічні та протиепідемічні заходи не проводяться в навчальних закладах Новомиргородського, Долинського та Вільшанського районів, у закладах охорони здоров'я Світловодського, Петрівського, Гайворонського, Долинського, Устинівського районів.

Знищення гризунів зовсім не проводять на комунальних та промислових об'єктах трьох районів.

Що ж стосується житлового фонду, ситуація подібна за винятком Кропивницького, Світловодська та частково Гайворона.

Згідно з законодавством, перелік послуг у кожному житловому будинку визначають самі мешканці. Усі інші об'єкти і заклади повинні дотримуватися правил санітарної охорони території України.

За легендою, 1284 року Дударик, граючи на флейті, вивів за собою щурів з міста Гамельн у Нижній Саксонії.