Олександрія отримала 13 мільйонів гривень на ангіограф

Перегляди: 931

Олександрія отримала 13 мільйонів 179 тисяч гривень на придбання ангіографа.

Про це на засіданні виконкому сьогодні, 21 червня, повідомила начальник фінансового управління Олександрійської міськради Олена Грищенко, передає «Моя Олександрія».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Гроші на придбання апарату виділили з державного бюджету (5 мільйонів 769 тисяч гривень), решту - з обласного.

Нагадаємо, про придбання двох ангіографів для Кропивницького й Олександрії повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко у квітні.

У червні на відкритті гемодіалізного центру в районній лікарні він підтвердив закупівлю апаратів. Олександрійський ангіограф, за його словами, буде знаходитися в міській лікарні №1, він призначений для всього Олександрійського госпітального округу.

За допомогою ангіографа фахівці проводять коронарографію (діагностику прохідності судин серця) з подальшим стентуванням (установкою стенту, що відновлює кровопостачання серцевого м'яза). Апарат дозволяє ефективно вирішувати питання діагностики та лікування багатьох серйозних захворювань, таких, як пухлина головного мозку, інфаркт, інсульт тощо.