У Кропивницькому несправна половина пожежних гідрантів

Перегляди: 1210

З майже 600 протипожежних гідрантів, розташованих в обласному центрі, 311 перебувають в несправному стані.

Таку інформацію на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 21 червня, повідомив заступник начальника управління ДСНСУ в області Максим Крутінь, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крутінь зазначив, що протягом квітня - травня 2018 року пожежники провели перевірку джерел зовнішнього протипожежного водопостачання. Виявилося, що в несправному стані знаходяться 344 вуличних пожежних гідрантів, 216 об’єктових пожежних гідрантів, 18 пожежних водоймищ та дев’ять водонапірних веж.

«Найбільше несправних пожежних гідрантів у Кропивницькому, де з 589 гідрантів у несправному стані перебувають 311», - наголосив він.

На об’єктах різних форм власності міста несправні 17,5 відсотка пожежних гідрантів

Цього року міська влада придбала 200 пристроїв для подачі води при гасінні пожеж, 180 перейшли на баланс ОКВП «Дніпро-Кіровоград», а 20 - управління освіти. Їх уже почали встановлювати на водомережі Кропивницького. Водночас підприємство запізнюється з цією роботою.

Фахівці також з'ясували, що з 724 водонапірних веж дев’ять не мають пристроїв для забору води.

Після аналізу стану забезпеченості джерелами зовнішнього протипожежного водопостачання встановлено, що в Кропивницькому, Олександрії, Світловодську та Знам’янці додатково необхідно влаштувати понад 200 нових пожежних гідрантів.

Існує необхідність збільшити діаметр водомереж, а також влаштувати нові мережі водогону з встановленням на них пристроїв, які допоможуть при гасінні пожеж.

«Пропоную ОКВП "Дніпро-Кіровоград" до кінця року встановити 180 гідрантів, які їм передали на баланс. Рекомендувати РДА та міськвиконкомам провести позачергові засідання відповідних комісій відносно протипожежного стану населених пунктів, заслухати представників підприємств і установ, на балансі яких є протипожежні водоймища, вжити заходів щодо їх ремонту та при внесенні змін до бюджетів на друге півріччя 2018 року передбачити кошти на поліпшення стану джерел протипожежного водопостачання», - резюмував Крутінь.