В Кропивницькому чотири медзаклади обласного рівня стануть автономними

Перегляди: 869

В Кропивницькому вже чотири медзаклади обласного рівня проходять процедуру перетворення в некомерційні комунальні підприємства.

Про це під час координаційній нараді щодо реалізації медичної реформи на Кіровоградщині розповів керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це стосується обласного онкодиспансера, двох стоматологічних закладів та обласного шкірно-венерологічного диспансера.

Рішення про автономізацію обласних закладів охорони здоров'я в минулому році прийняла обласна рада.

На первинному рівні вже 23 з 27 центрів медико-санітарної допомоги області перетворилися з комунальних закладів на некомерційні підприємства.

Тих, хто перетворився на неприбуткові заклади, чекає друге вікно можливості змінити з 1 жовтня систему фінансування, підписавши договори з Національною службою здоров’я.

Для цього треба виконати декілька умов: стати некомерційними комунальним підприємством, зареєструватися в системі еНealth (що вже зробили усі центри області), мати необхідне стандартне медичне та ІТ-оснащення і лікарів, що підписали декларації з пацієнтами.

Кіровоградщина займає 12 місто в Україні за темпами змін фінансування в рамках медреформи