Жителі Кропивницького самі себе пропонують на звання «почесних громадян»

Перегляди: 1338

У міській раді Кропивницького були випадки, коли окремі особи самі себе пропонували на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кропивницького».

Про це повідомили сьогодні, 21 червня, під час засідання постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту міської ради, відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутати розглянули питання про погодження проекту рішення про затвердження положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кропивницького». Проект винесли у зв’язку з тим, що у міській раді досі керуються положенням, що затвердили у березні 1998 року, і воно є застарілим.

У результаті було запропоновано досить багато змін, серед яких – змінений порядок представлення до присвоєння звання. Це право надається міському голові, секретареві, комісіям МР, депутатським фракціям. Такого раніше в положенні не було.

У списку водночас залишаються трудові колективи, підприємства, установи, організації тощо. У проекті вказаний термін подачі документів – з 1 травня по 1 липня. Описано більш детально, які документи потрібні. Також у положенні зазначено, що не розглядаються документи в порядку самовисунення, оскільки були випадки, коли люди самі себе пропонували на присвоєння звання.

Є зміни і у традиційній атрибутиці – нагрудний знак відтепер прикрашатиме український орнамент замість літер «СЄ». Грамоту приведуть до формату А-4.

Члени комісії підтримали проект рішення.